Selesai dah!

so, this is it..the end of ONE of the many roads in my life..NOT!๐Ÿ˜›

i am still ON the road. cuma sedang ‘berhenti’ di salah satu kawasan rehat sebelum kembara perjalanan ini diteruskan.๐Ÿ˜€

Prison Break

Setelah lebih kurang 3 minggu tidak mengupdate, sampai jua ke hari ini. hari terakhir peperiksaan final Cambridge A-Level yang aku duduki sedari 19 Mei yang lalu.

Komen tentang exam? erm..dalam hati, banyak yang dah terkomen. sehinggakan dalam durasi final exam itu, sempat lagi aku menghasilkan sebuah lagi blog persendirian, dan setakat ini, post terpanjang dalam blog tersebut adalah tentang maths paper 3 (i bet most of the people do agree that for this paper 3, the may/june2008 is the TOUGHEST one compared to the past years’)๐Ÿ˜€

ape2pun, hari ini tadi physics paper 4..

does a picture really paint a thousand words?

it’s raining in the picture. drizzling, maybe. i’m not sure. no matter what, waiting in the rain is worth a wait because there will be sun shining after the rain. even if the sun decides to hide from us after the rain behind those clouds in the sky, at least, we will not be wet anymore.

deep? tak deep? haha. warga B2006, sure miss u all. persatuan ‘deep’ :satu-satunya persatuan yang menyatukan persatuan-persatuan di ridzuan-B2006. -statement of setiausaha agung ‘kelab buli balik’-

p/s : kelab buli balik is ala2 kelab anti-katikan kat miri dolok..hehe

Prison Break?

sekali lagi, apa kaitan pula dengan tajuk Prison Break? gaga. tadi menonton prison break season 3 di 8TV. ergh. tergantung lagi! maksud aku, unsur ‘suspens’ telah diaplikasikan oleh penerbit siri itu. isk2. tadi tergantung pada part mereka (scofield, whistler, mahone, bagwell, bellick, luchero) hendak keluar dari terowong yang telah mereka gali tatkala lincoln memutuskan bekalan elektrik. 30 seconds to go~

minggu depan pula, kebarangkalian besar tidak dapat mengikuti siri itu kerana insyaAllah, aku dan rakan-rakan akan mengikuti kursus-kewarganegaraan-mahasiswa-anjuran-biro tatanegara(BTN) di shah alam. wajib. yeala, so-called kem untuk meningkatkan semangat kewarganegaraan. 16-20 Jun 2008.

House Break (???)

14 Jun ini pula kami dikehendaki check-out daripada unit B2006 kerana pengajian kami di Taylor’s University College telah tamat. hari khamis, keluar bersama housemates-ris, mana, imeyk, najuk, afiqah(elle)-insyaAllah. lari2.

Break-the-head

no more classes after this. no more formal learning process. idle-ity kills me! gaga. actually i’m quite worried. anyway, insyaAllah, i’ll plan something for this period.

talking about ‘holiday’, i will be having this ‘holiday’ for about 3 months. insyaAllah, if everything goes well, i will be pursuing my study starting october this year. it all depends on the final result, where i’ll be going to. (dengan izin Allah jua)

the exam papers have not been marked yet but the results are already there in the Lauh Mahfuz, even before I was born. just waiting for the right time to be out.

tawakkal. ‘alaihi tawakkaltu ‘alAllah, la hawla wa la quwwata illa bIllah (Tiada daya dan kekuatan kecuali dengan izin Allah)

Penutup

Sesungguhnya, Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk setiap makhluk-Nya. semoga kita sentiasa dilimpahkan hidayah-Nya. ameen.

Wallahu’alam.

4 thoughts on “Selesai dah!

  1. Salam.

    Woh..laju nya..baru jak publish dah receive comment. hehe. memang disahkan la ktk punya claim lam blog psl sik tido malam.๐Ÿ˜€

    insyaAllah. all the best kei ktk juak, untuk uni. entrance exam ngan final sem.๐Ÿ˜‰

    p/s : perjuangan seorang ahli anti-katikan bukan diukur pada bilangan keahlian..hehe..hidup anti-katikan..hidup buli-balik!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s