Phew..

Phew = penat

erm..baru sampai di miri semalam..flight pukul 3 dari LccT. hari sebelumnya, baru sahaja selesai Kursus K*warganegaraan M*hasiswa anjuran Biro T*tanegara, Jab*tan Perd*na M*nteri. menarik!!! though agak memenatkan. n BELIEVE ME, pengisian dalam kem tersebut sememangnya ‘berat’.

dalam kem tersebut, secara ringkasnya, ada ceramah, LDK, aktiviti fizikal. yeah, ada exam pada hari terakhir kem (hehe, abes da kredit), mostly soklan adalah dijawab menggunakan common sense. cuma, elakkan menjawab dengan emosional jika anda tidak pro-K.

hint? soklan tentang Islam H*dhari (wateva~), rasuah, etc. buku yang 4 keping itu tidak banyak membantu. soklan berdasarkan kefahaman daripada isi2 ceramah dan diskusi semasa LDK.

makan, 6 kali sehari. tidur, approximately 5 jam. again, menarik!!

menarik, depends on where we stand. kalau pro-K, mungkin makin bertambah-tambah la semangat patriotik dan cinta negara + ‘sayang’ perlembag*an. sebaliknya, berbeza pula jika anda seorang yang kurang setuju dengan K dan ideologi K tentang perlembag*an.

ape2pun, satu pengalaman, pendedahan yang amat berguna. memang meningkatkan rasa patriotik diri ini, cuma, ada juga certain-certain part yang kurang aku gemari. πŸ˜›

fasi-fasi boleh aku katakan memang berpengalaman dan tidak la memboringkan. walaupun tidak dinafikan ada bahagian yang membuat aku tertidur, seperti fasi yang membuat penyampaian dengan MEMBACA teks! πŸ˜› mungkin sebab terlalu mengantuk dek kepenatan. hehe.

itu secara ringkas.

okies. ringkas buat masa ini.

p/s : unpacking dari beg dah selesai, cuma belum memulakan proses memasukkan dan menyusun ke dalam almari..tomoro maybe? πŸ˜€

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s