Laskar Pelangi

Mungkin agak terlambat promo yang aku buat ini. Tapi, nonton jangan nggak nonton sih! Satu-satunya filem Indonesia yang aku jatuh suka! Sebuah filem adaptasi daripada novel tulisan Andrea Hirata. Sungguh inspiring!

Mungkin kita tidak dapat berjaya seperti orang-orang yang sangat-sangat-sangat berjaya pada fizikalnya, namun menginspirasikan orang lain untuk terus berusaha mencapai jaya bagi aku adalah suatu kejayaan yang cukup besar.

Memberilah dengan sebanyak-banyaknya, bukan menerima dengan sebanyak-banyaknya!

Success is more about what we can GIVE to others rather than what we can GAIN for ourselves.

Slamat mnonton!

Trailer Laskar Pelangi

Allahu’alam.

p/s: Macam mana aku boleh tertengok Laskar Pelangi ni? Thanks to status-status YM yang menarik aku untuk menontonnya. πŸ™‚


14 thoughts on “Laskar Pelangi

  1. HAHAHA!! let me be the 1st one to drop comment here!
    duhh… mcm ne blh tauk bhs indon tok?
    yaa pun.. btol ndak kaa…
    skati nya jak ‘gasak’ bhs orang….πŸ˜„

  2. Chesss.

    btw, dah tengok sik? masa nangga cta tok, ttiba tringat Kak Ori ehs. tsk2. kali cta tok pun setting cta n jalan cta (pasal sekolah, pasal cerdas cermat, pasal org susah, etc) yang macam familiar jak dengan yang pnah dicrita oleh Kak Ori.

    p/s: mun da gi kedei, carik la DVD/VCD cta tok (ORIGINAL). hehe. insyaAllah mok tangga gik bila balit klak.

    p/s 2: suruh Adib tangga. insaf ehs cta tok.

    Allahu’alam.

    (^_^)

    1. oo..farhana org sarawak..br an tau..
      selama ni an kena2 kn die..tak tau lak die sarawakian..

      x pe2..an anak jati bumi Hang Tuah..hehe

      1. Yup.

        btw, anak jati bumi Hang Tuah xpe, jangan je amik semangat Hang Tuah, wala’ tak bertempat. jadilah Hang Jebat, menentang raja demi kebenaran dan keadilan.πŸ˜€

        Allahu’alam.

        (^_^)

  3. Salam Kak Izzati

    ahah, best2!

    hehe, ‘memberi dengan sebanyak-banyaknya’, ya kmk quote dari Pakcik (guru besar sekolah SD Muhammadiyah). semangat!πŸ™‚

    p/s: smoga ada lah filem Malaysia yang bermanfaat macam tokπŸ˜‰

    (^_^)

  4. wa…kamek mauk juak tengok cta ni..nak2..(da 50% kn..tu je pndainya..haha)..sya pun lom tgk lagik?huhu…tgk trailer cm besh sgt2..nak tgk…..balit nanti..kirim kamek cd nya..okeh?haha..besh2..tenkiu prknlkn…kamek carik bila balit hujung thn ni..kitak sik balit kah?wajib balit bah..ada flyhigh..heee…

    1. Hehe. terbukti farhanah orang sarawak!πŸ™‚

      saya dah tengok dah. sebab tu promo. best2! tengok jangan tak tengok.πŸ˜‰

      insyaAllah balit masa cuti panjang ktorang (summer) i.e. bulan jun. huhu, x dapat la nak join FlyHigh.😐
      πŸ˜‰

      (^_^)

    1. Yeah, I couldn’t agree more. Inspiring!

      p/s: harap industri filem Malaysia berubah ke arah yang lebih baik (i.e. bermanfaat kepada masyarakat)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s