Zendagi Migzara

Alhamdulillah, tadi sekitar 10.30 AM, telah berakhirnya peperiksaan akhirku untuk tahun pertama di University of Bath ini. Semoga semuanya baik-baik belaka. Kepada kawan-kawan yang masih exam, selamat meneruskan usaha! Semoga Allah permudahkan buat kalian. ameen.

Di kesempatan ini, ingin mengucapkan jutaan terima kasih atas wishes yang juga bertindak sebagai doa daripada kalian, biar ada 10 paper exam, 10 kali jugalah wishes diberikan. Jazakumullahu khair! Ia sangat bermakna, sekurang-kurangnya sebagai peringatan dan pemangkin semangat buat diri.

orenFight-o!

Pasca Exam

Seperti yang aku khabarkan di post yang lalu,ย  aku ada lebih kurang seminggu dan beberapa hari sebelum penerbanganku ke Asia Tenggara. insyaAllah, akan ke London Heathrow pada 2 Jun dan bermalam di sana untuk flight pada pagi 3 Jun.

Ke mana dan buat apa dalam tempoh yang ada ini? InsyaAllah, masa akan dihabiskan di bumi Bath ini kebanyakannya. Antaranya, berkemas-kemas dan memikirkan kaedah mengangkut dan lokasi menyimpan harta-hartaku yang tidak seberapa yang ada di dalam bilik ini. InsyaAllah sesi tahun depan akan mula duduk di luar universiti.

Ikut rasa, memang ingin benar bersiar-siar di bumi UK dalam kesempatan yang ada ini (macam Ajah..hehe. Jauh perjalanan mu. asyik tubik dari Surrey–>betul ke ni??). Banyak tempat dicita-citakan ingin dilawat, Kak Intan & Kak Zaf di Nottingham, Kak Leen & ahli serumah di Southampton, Kameelah di Brighton, Ajah di Surrey, Aishafath di London, Imeyk-Mana-Syahrul di Birmingham, Leeds, Manchester (Old Trafford!), dan senarai ini boleh berterusan.

Nampaknya bukan tahun ini untuk semua itu. Masalah teknikal yang dialami diterima dengan redha. Lesson learnt. May it be better in the future years.๐Ÿ˜

[Noktah]

Zindagi migzara. Life goes on. (heheh, kutip from ‘The Kite Runner’)๐Ÿ˜›

Summer!

Yeap, summer has come. Aku tidak pasti sejak bila, tapi untuk makluman, sekarang ini sudah masuk tempoh waktu siang lebih panjang dari waktu malam. Mencabarnya!

Subuh sewal 3.39 AM dan hari mula terang seawal 5.09 AM. Pukul 5 pagi tu, macam pukul 6.30 pagi di Miri. Maghrib masuk pada pukul 9.06 PM! Isyak? Pukul 10.37 PM. Sekali lagi, rutin tidur terjejas. Tidur lewat dan selepas Subuh menjadi kebiasaan untuk tidur semula. tsk2.

Urusan Yang Perlu Diselesaikan

Ada beberapa. Antaranya menghubungi pegawai penaja untuk bertanya tentang urusan sewa rumah tahun hadapan. Dan beberapa lain lagi yang tertulis di sticky-sticky pad yang sticking di atas meja ini. Seharusnya bersama-sama Kak Dayang melawat Exeter, tapi terpaksa dilupakan hasratku itu atas sebab yang tersebut di atas.

Ada juga terdetik untuk bekerja untuk membunuh masa, tapi tak jumpa apa-apa peluang pekerjaan yang sesuai untuk dikerjakan dalam masa lebih kurang seminggu.๐Ÿ˜

Penutup

Mohon maaf kepada pihak-pihak yang terjejas akibat masalah teknikalย  yang melanda. Semoga ada hikmahnya!

Happy holiday, summer has come everyone!๐Ÿ™‚

Allahu’alam.

syashot

6 thoughts on “Zendagi Migzara

    1. Hehe, mana ada cepat Kak Intan. saya kena tunggu seminggu ni nak balik.๐Ÿ™‚

      yeah, akak pun tak lama lagi nak abes tu, seminggu lebih je lagi! fighting!! semoga dipermudahkan Allah dalam menghadapinya. ameen.

      thx! taking care gak okies.

      (^_^)

  1. tubik??
    haha..improvement =P

    SyasHot, rindu amat.. mcm nak g Bath juga melawat Sya, namun masa mencemburui (ayat common yg diguna oleh wanita yang xreti BM sgt mcm ajah ni.. hikhik)

    Nanti esok, ajah siap kemas barang, kita gayut gna skype nak??

    1. Hehe. terima kasih atas tunjuk ajar Cikgu Ajah (eh..eh..bukan cikgu Maths ke?)๐Ÿ˜›

      Ajahhotter, waaa, nak datang Bath, sila2. tapi saya faham, masa memang cemburu. (terserlah kewanitaan Ajah guna ayat tu. hehe)

      skype-ing..boleh2, insyaAllah. btw, tadi petang try kolling Ajah, xleh reach. mungkin di luar kawasan liputan.

      Yosh! selamat berkemas2.๐Ÿ˜‰

      (^_^)

  2. slm..hehehhe..sja jk ngeck blog kwu..
    ku buk igt tek..ku blit miri bkn 4jun..p 10 jun..
    4jun bpk ku dtg ctok..hahaha..
    ya jk actly..bh..slm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s