Ceritera FUIYO 3rd Edition

Aduh, dah hampir 2 minggu FUIYO 2009 berlalu. Aku memang nak sangat tulis sesuatu tentang FUIYO 2009 yang sangat best itu, tapi tak boleh sebab rasa bersalah sebab kerja tak siap lagi tapi nak berblog.  Dilemma! (my bad, management skill yang kurang efisen) huhu. (-_-“)

GengDapur FUIYO 2009!

Sebelum ceritaku menjadi basi, kepada yang ingin mendapat insights tentang FUIYO, bolehlah melayari page-page berikut:

Catatan Kembara Sufi Ceramah yang disampaikan juga mengikut flow yang jelas, buat audience cepat faham apa yg ingin disampaikan.

Gadis reformasi menulisHos majlis FUIYO, Jo dan Cha memang gempak habes.Memang ada bakat jadi hos sebab nak jadi hos kena pandai berkomunikasi dan emosi yang menarik!

Shafawati menulis program selama 4 hari ni betul-betul bermanfaat bagi kami di samping memberi kami kesempatan untuk membina ukhuwwah dengan sahabat2 baru dari seluruh pelosok Eropah.

Dr MA mengarang I really enjoyed the fresh and creative concepts inculcated in the event, [MUST READ, beliau baru bergelar doktor yang telah bertarung dengan kanser semenjak setahun yang lalu. Inspiring dan menginsafkan. Beliau hadir ke FUIYO mengongsikan pengalaman]

Lestary dapur FUIYO 2009Selepas saja tugas memasak kami selesai, kami selalu bertenggek untuk melihat para peserta FUIYO makan di ruang makan berhadapan dengan dapur kami.. Hehehe.. macam makcik kantin [MUST READ, HeadChef FUIYO yang terbaboww]😛

suhailazulkifli menulis
dengan sorakan FUIYO dan nyanyian lagu tema Merah Saga, yang menaikkan semangat pembelaaan Palestin. [S/U FUIYO yang berdedikasi]

Cahaya tinta asuhanAntara menu2 kami ialah Nasi Ayam pasti terangkat, Sup ayam o0oh la la, Tom Yam mantap montoya bersama Telur Itik main snow dan yang paling special ialah Ayam Lemon dari head cheff la! [Eica, GengDapur yang turut memeriuhkan DapurFUIYO]😉

a for adventPersonally, it was a journey. Not because of the talks. Nor was it because of the ldk’s. But the experience as a whole.

My life as…
Sebab itu aku hanya bersedia dengan video cam sewaktu perkara ini terjadi. Kata orang, disebabkan aku record videolah, kekantoian lakonan itu terjadi. Namun, kalau tidak direcord, agak sayang sekali [Promotion Manager, pengurus website dan pembuat video FUIYO]

read my mind
Jom didik diri dengan nilai-nilai ini! 10 muwasafat tarbiyah

Nottinghamkini –  ia menjanjikan pengalaman istimewa kepada peserta FUIYO 2009! [MUST READ: Pengarah Modul FUIYO yang mantap montoya!]

emansipasi menulis aku dah nampak gambaran pulau yang lebih baik tu dengan lebih jelas, ALHAMDULILLAH

dari joegrimjoeSalam 1fuiyo!! Kekeke [salah seorang daripada MC FUIYO yang FUIYO!]

TERISTIMEWAummuhusna menulisSaya memahami, sesiapa pun yang menyaksikan mukabumi Telfolrd ketika ini, akan teruja untuk merasai dan menikmati keseronokan memijak salji [isteri UZAR, akhirnya berjumpa jua dengan beliau yang memberi kuliah online hari tu]

nusaybahmaszlee I went to Telford because my dad got a meeting with his friends

najwasafiyyahFuiyo itu tempat IluvIslam. Najwa pergi situ satu/dua jam. Best sangat di sana..

misshusna Play snow in FUIYO!

*Link tersebut di atas aku copy + paste daripada Iluvislam.com*


Banyak yang aku belajar dari FUIYO. Tema FUIYO pun berkisar tentang ‘erti hidup pada memberi’. Kalau boleh aku terjemahkan dalam erti kata lain, ‘hidup tak bermakna tanpa memberi’. Setuju?

Moga Allah jadikan kita orang-orang yang suka memberi, juga orang-orang yang IKHLAS dalam memberi.

p.s.  doakan aku, akan menduduki semester 1 exams bermula 19 Januari ini. Ya Allah, kuatkan hati ini untuk menuruti syari’atullah dan sunnatullah yang Engkau tetapkan! ameen.

Allahu’alam.


2 thoughts on “Ceritera FUIYO 3rd Edition

    1. aiseh. copy + paste je kak Fuzah. heheh. orang lain dah siap buat siri 2, 3 tentang pengalaman di FUIYO, saya tak publish ape-ape lagi kenangan n pengalaman di FUIYO.

      anyway, apa yang orang lain rasa, sama je apa yang saya rasa.😉

      thanks kak Fuzah! moga Allah makbulkan doa kak Fuzah.🙂

      (^_^)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s