Kuliah Online Ummu Husna (KOUH)

Alhamdulillah, selepas Kuliah Online bersama Kak Ina (Ummu Husna) buat pertama kali berjaya diadakan semusim lalu, KOUH datang lagi! Khas untuk MUSLIMAT, kerana dirimu begitu berharga! Jadi, kepada yang berkelapangan boleh turut serta dalam kuliah online ini. Untuk details, boleh lihat poster berikut:

Persoalan mengenai aurat ni sangat penting. Kadang-kadang, kita rasa kita dah “menutup aurat” tapi hakikatnya ia tak sempurna lagi. Jadi, mudah-mudahan dengan penyertaan kita ke dalam kuliah online ini akan meningkatkan kefahaman kita tentang AURAT yang sebenarnya dan moga Allah beri kekuatan kepada kita untuk beramal dengan ilmu dan kefahaman yang kita dapat berkenaan AURAT ini.

Berkenaan tatacara menggunakan atau mendownload PalTalk: boleh download di SINI. Kalau tak nak download, boleh juga menggunakan PalTalk Express di SINI. Mudah sahaja, apa yang kalian perlu buat ialah sign-up untuk akaun PalTalk. Boleh juga add ID PalTalkku, syashot untuk ke kuliah online tersebut. (Link ke chatroom KOUH akan diletakkan pada status PalTalk  insyaAllah)

Mohon untuk sebarkan kepada wanita@perempuan@muslimat yang anda kenali di luar sana! (boleh upload poster ni ke Facebook dan tag orang). 😉

Bawah ni ada video menarik dari Ummah Films berkenaan hijab. Macam-macam jenis hijab ada! “Tug of War” hijab?? “Mickey Mouse” hijab?? “Hollow” hijab?? “Convertible” hijab?? (macam kereta pulak). 🙂

“That’s not hijab!”

Ok.

Allahu’alam.

[HIATUS MODE ACTIVATED]

Advertisements

7 thoughts on “Kuliah Online Ummu Husna (KOUH)

  • Salam,

   Tak perlu daftar, semua boleh join dengar. Cuma buat masa ni, belum ada kuliah terbaru bersama Ummu Husna. 🙂

   Allahu’alam.

   Wassalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s