Pensel Tumpul, Pen Habis Ink

Alhamdulillah, masuk 3 minggu sudah aku berada di Miri. Tiada banyak yang berlaku, semuanya yang biasa-biasa sahaja; jumpa famili, jalan dan makan, Kolej, kelas memandu, World Cup (England, Germany), dll.

Dalam masa terdekat ini, insyaAllah;

9-11 Julai 2010 : Program motivasi di SMK Suai Miri (iluvislam.com)

19 Julai 2010 : off to Kuala Lumpur (with Nenek, Atuk, and Aqilah)

21-27 Julai : Outward Bound School, Lumut (Petronas-must-attend-programme)

Penselku tumpul, penku habis ink? Heh, alasan tiada update lagi di blogkah ini?πŸ˜›

Okies, I hope I can write again. Something.

Allahu’alam.

6 thoughts on “Pensel Tumpul, Pen Habis Ink

  1. Salam!

    Kmk la tunggu2 update org di Miri😦

    PEN HABIS INK BELI BARU. PENSIL TUMPUL PERGI SHARPENED GUNA SHARPENER METAL STAEDLER (brand pemadam zaman sekolah yg ktk agung agungkan ahaks)

    Haha sik sah mun sik gi kolej tiap kali balit cuti. Cam xda tmpt lainπŸ˜›

    Oh bestnya ada program motivasi! Erm sine SMK Suai? Englighten me hehe.

    Btw kmk cuti next year 28th of March for 2 weeks. So kmk plan mok g awal bln April. Ktk exam bln brp? May or June? Takut kaco. Tapi kmk kaco sik lmk sbb plan mok g other countries juak InsyaAllah hehe.

  2. Salam!

    uhuk2…siriyes sik tertulis. ntah apahal. nebes kali nunggu result exam. ^_^”

    haha! ingat gik ya. cuba teka, kmk pake pemadam apa kinek tok?πŸ˜› (Staedler! pen juak, 20p sebatang. hehe)

    Kolej ya, kedong dekat ngan rumah. hehe. btw, Pesta Tanjong tahun tok sik best eh, dah la student kenak berik 5 kupon (baca: jual)! RM50 eh sorang. ramei orang komplen. Lepas ya, sikda khemah2, just susun meja kelas ya kat tepi koridor baru (depan Pej Am sia).

    Kmk datang Pesta Tanjong riya pun semata-mata nak menghabis kupon ngan famili. 2nd round, Fakhrul + Rina + Nash ambik kmk right before Zohor, pegi gik sekali ke sia. Dah abis dah Pesta Tanjong masa kmkorg sampe. Fakhrul ambik adik nya di Kolej. Ended up kmkorg jadi tukang kira kupon gerai Cikgu Dayang. hehe.

    (update ringkas untuk ktk)πŸ˜€

    Program motivasi, insyaAllah. Mun ktk ada di Miri, konpem kmk mbak ktk juak ehs. SMK Suai, ekceli kmk sik sure juak exactly cney sekolah ya, mak kmk kata kalau kita gi Bintulu pake coaster road, ada limpas sekolah ya. Sekolah ya di area Niah. klak la nangga cney skool ya, insyaAllah.πŸ™‚

    Owh! whoaaaa…best nya gi berjalan-jalan. mesti tour europe tok. hehe. nway, exam biasanya May start. so insya Allah should be ok time april ya. kmk rasa kmkorg ada easter break juak time ya.

    Okies, update gik klak planning ktk. insyaAllah until we meet again ehs!πŸ˜‰

    p.s. satu update yang mengecewakan, nombor DiGi kmk dah sikda!!! akibat sik di-reload berbulan-bulan. Mok renew pun sikpat, nombor ya dah diambik orang lain. huhu. T_T

    (^_^)

  3. Sekali lagik berchatting di blog T__T

    Kmk ROFL baca part pemadam ya hahahahah. Dah la masih pake pemadam sama!! Kmk igt sbb dolok kmk pro pemadam faber castell. Kakya pen pro G soft. Ktk pro pemadam staedler and pen Pilot.

    Mmg sekda kerja dolok argue benda merepek2 =___=”

    Seperti biasa ada perasaan jealous ktkorg hang out sama T__T

    Fine mentang2 kmk xda cuti!! Kemeriahan Pesta Tanjong ya mmg men-deteriorate from year to year. Sik lmk gik pupus lah ya *sighs* btw dh jumpa Asylla ka? Ctah kata nya balit cuti.

    Oh btw combo rombongan yang menarik. Rina Sya Fakrul Nash. (klk kmk mintak maaf banyak2 di pagi raya). Uhuk2.

    Yalah cam best bah buat kem motivasi utk budak kecik –> mcm dh besar gilak jak. Jgn lupak ambik gambar!! Dah la dpt pg rural area!

    Hehe, nya lah ya. Tapi dlm 2-3 countries jak insyaAllah. Kmk lepak London pun kmk mesti pg bath juak. Terharu x??? LOL.

    Btw, tukar Celcom jak. Nok U-pax ya. Coz it’s cheaper and SIKKAN EXPIRED SAMPEY U’RE 25. Kmk pun dah tukar time balit ariya sbb num expired agik. Nang ngumpul sim card digi jak kerja T__T

    Lupakan digi kawanku!

  4. haha. cam sedih alu jak kita tok, chat kat blog (nang mena lah lost in touch..hehe)

    Kedong sikda brand lain yang diyakini, maka setia jaklah ngan Staedler ya.πŸ˜›
    hehe, calie eh kita dolok, argue pasal pen ngan pemadam. even line tepon pun kan?πŸ˜€

    huhu, boh jeles, sekejap jak kmkorg hang-out sama2 ya. ya pun di kolej jak, ngira kupon gik ya! erm, weekend tok Rina dah mok balit KL. Asylla, blom ada jumpa. ada kmk call nombor hp nya (yang kmk simpan), tapi sik berjaya.

    InsyaAllah esok bertolak ke tempat program. huhu. xda la budak kecik gilak, mbiak PMR-SPM insyaAllah. klak ktk balit, boleh buat juak eh. kumpul jak geng2 kita, insyaAllah boleh jak ya.πŸ˜‰ Gambar, insyaAllah. dah import sorang DSLRian, junior kita di Kolej.

    hehe. terharu2. dekat jak London-Bath ya. musti singgah.πŸ™‚

    Yup, kinek tok tengah pakei U-Pax ya lah. last year dah kmk beli, kmk pake jak terus sebab macam ktk kata ya expired bila umo kita 25. Abis dah legasi DiGi kmk. huhuhuhu. T_T

    p.s. uiks, sempat juak nak katik. tsk2. -_-”

    Taking care aite!

    (^_^)

  5. baru kmk tauk nok jln ya dipanggil coaster, nang nya kdak roller coaster ow, mok tdo pun susah. eheh. i found your blog. thanks for the priceless exerience with you and all at the camp, ukhuwah fillah abadan abada, insyaAllah.

    1. Salam A’ishah,

      Waah, pande cakap Sarawak eh. Lain kali mesti test lisan.πŸ˜‰

      Ahah, jalan tu memang macam roller coaster kan. Susah tido? hehe, bukan ada orang yang tak sedar ke dia dah sampai depan pagar dah, tertidur masa tengah berborak ngan driver.πŸ˜›

      Many thanks to you, sudi join ktorang musim2 cuti ni. InsyaAllah, moga Allah beri ganjaran sebaiknya kepada semua yang membantu. Ukhwah fillah abadan abada, insyaAllah.πŸ™‚

      p.s. enjou ur time with ur mum and sis in Miri next week!

      (^_^)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s